Оплаченная реклама

sâmbătă, 10 august 2013

Cartea de identitate electronic I.D.card

Cartea de identitate electronică (I.D. card) va fi folosită nu doar ca document de identitate personal, dar şi ca singurul card multifuncţional de acces la toate serviciile administrative on-line ce solicită un anumit grad de identificare a utilizatorului.
Semnătura digitală conţinută de cardul electronic I.D. va fi principalul mijloc de acces garantat la informaţiile şi serviciile on-line furnizate de agenţiile publice şi private şi poate asigura valabilitatea legală a documentelor transmise electronic.
În scopul distribuirii acestor carduri municipalităţile vor trebui să întocmească propriile registre de stare civilă adresabile prin indexul registrelor de stare civilă.
Activităţile vor începe cu un proiect-test privind procedura de emitere a cărţilor de identitate electronice (I.D. cards), fiind prevăzută distribuirea a 100.000 de carduri I.D. către municipiile participante.
Când prima fază va fi finalizată vor fi emise 1.000.000 de carduri I.D. care vor putea fi utilizate pentru accesul la serviciile de la nivel naţional.
Se va efectua un studiu care să menţioneze serviciile la scară naţională ce vor putea fi accesate de posesorii cardurilor electronice I.D. şi va fi planificat un program de dezvoltare a cel puţin unui astfel de serviciu. Pentru ca proiectul să constituie un succes pentru comunităţile locale este esenţial ca testarea să fie extinsă suficient de mult pentru a garanta transparenţa proiectului şi pentru ca noul card, care va fi un sistem de identificare la nivel naţional, să reprezinte, de asemenea, încă de la început un instrument de acces la serviciile cetăţeneşti care nu pot fi accesate utilizând actele de identitate actuale obişnuite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhiva